9 sloturi din multiplexele regionale acordate de CA prin concurs

13.03.2023

Membrii Consiliului Audiovizualului au votat în cadrul ședinței din 3 martie pentru acordarea dreptului de utilizare a sloturilor din multiplexele regionale următorilor furnizori de servici media de televiziune:

 

1. „Canal Regional” SRL, fondatorul serviciului media audiovizual de televiziune „Canal Regional” – 6 sloturi de Multiplex pentru regiunile: Bălți un slot; Cahul-Comrat un slot; Căușeni un slot; Chișinău un slot; Edineț un slot; Florești un slot;

2. „BIZIM AIDINIC” SRL, fondatorul serviciului media audiovizual de televiziune „ATV”– 1 slot pentru regiunea Cahul-Comrat;

3. „ALBASAT” SRL, fondatorul serviciului media audiovizual de televiziune „ALBASAT” – 1 slot pentru regiunea Chișinău;

4. „ART-CLUB” SRL, fondatorul serviciului media audiovizual de televiziune „ART-TV”– 1 slot pentru regiunea Chișinău;

 

La concurs au depus dosarele 5 furnizori de servicii media:

  1. „CANAL REGIONAL” SRL
  2. ,,BIZIM AIDINIC” SRL
  3. ,,HONESTAS” SRL
  4. ,,ALBASAT” SRL
  5. ,,ART- CLUB” SRL

 

,,HONESTAS” SRL, în cadrul ședinței, și-a retras dosarul din concurs, fiind desemnat învingător pentru utilizarea slotului din Multiplexul A.

 

În total, la concurs au fost scoase 6 zone de alocare din multiplexele regionale a câte 7 sloturi disponibile fiecare.

 

Multiplexul este o rețea publică TV și radio cu acoperire naţională sau regională în format digital. Acest format înseamnă imagine și sunet mai bune, în comparație cu sistem analogic vechi, ghid electronic de programe și alte servicii suplimentare utile. Semnalul TV se recepționează gratuit, prin intermediul unei antene terestre (televizorul trebuie să dețină un receptor compatibil cu transmisiunea digitală).

 

 

Serviciul comunicare și relații externe