CA a aprobat 17 rapoarte anuale de activitate pentru serviciile de radio

02.08.2023

Consiliul Audiovizualului (CA) a aprobat, în ultima ședință, 17 rapoarte anuale de activitate pentru serviciile de radio. 15 dintre acestea sunt ale furnizorilor care au depus repetat rapoarte completate, un raport ce fusese respins anterior și altul din partea unui furnizor care a fost sancționat pentru neprezentarea raportului.

 

Posturile Vocea Basarabiei, Radio Alla, Megapolis FM, Dialog FM, Focul din Vatră, Diaspora FM, Pro 100 Radio, Radio Noroc, Art-FM, Love Radio, Radio Soroca, Radio Dar, Romano Patrin-FM, Albena, Radio Media au prezentat rapoarte noi, completate conform cerințelor CA.

 

Un alt raport aprobat este al postului Radio 7. Acesta a fost depus după ce furnizorul a fost sancționat, în ședința CA din 23 iunie cu 7 000 de lei, pentru neprezentarea raportului.

 

Raportul Bugeac FM, ce a fost respins, în cadrul aceleiași ședințe, pentru necompletarea datelor, iar furnizorul amendat cu 5 000 de lei, ulterior a fost depus cu respectarea cerințelor legale. Astfel, CA a aprobat raportul Bugeac FM în ultima sa ședință.

 

Din totalul de 20 de furnizori cărora le-a fost solicitată depunerea unor noi rapoarte de activitate, rapoartele pentru Datina FM și Drive FM nu au fost prezentate.

 

Radio Jean a depus raportul incomplet și urmează să-l definitiveze în termen de 5 zile lucrătoare.

 

 

Serviciul comunicare și relații externe