CA a aprobat 4 rapoarte anuale, a respins un raport și a amendat 6 furnizori de servicii media de televiziune

22.05.2023

Rapoartele anuale de activitate ale posturilor de televiziune Bas TV, Legal TV,  Noah TV și 3,14 TV au fost aprobate în ultima ședință publică a Consiliului Audiovizualului (CA). În același timp, Noah TV a fost sancționat cu 5 000 lei pentru prezentarea raportului cu depășirea termenului prevăzut în Codul serviciilor media audiovizuale.

 

Raportul anual al postului ATV a fost respins pentru informația incompletă și eronată prezentată și pentru faptul că nu a răspuns la solicitarea CA de a completa datele. Prin urmare, furnizorul a fost sancționat cu 5000 lei și urmează să depună un nou raport de activitate în termen de 5 zile lucrătoare din data comunicării deciziei CA.

 

Posturile Busuioc TV, TV-Drochia, Albasat, Studio-L TV, Special TV, We Sport TV, ART-TV și Popas TV au prezentat date incomplete referitor la regimul juridic, finanțarea postului sau alte aspecte, astfel urmează să depună repetat rapoartele de activitate.

 

Posturile Gold TV, TV Plus, Premiera TV și Next TV nu au prezentat rapoarte de activitate, fiind sancționate cu 7 000 lei fiecare. Acestea urmează să depună rapoartele în termen de 5 zile lucrătoare.

 

CA a luat act de rapoartele TV Eni Ai, Bizim Dalgamiz și TV-Coguk a căror licență a fost retrasă, la solicitarea posturilor.

 

În același timp, pentru a-i ajuta pe furnizorii de servicii media să completeze rapoartele de activitate anuale conform prevederilor legale, CA a decis să organizeze consultări publice online în data de 29 mai, la ora 14:00.

 

 

Serviciul comunicare și relații externe