CA a desemnat membrii Comisiei de concurs privind selectarea instituției de măsurare a cotelor de audiență

21.08.2023

Consiliul Audiovizualului (CA) a desemnat, în ședința de vineri, 9 membri în Comisia de concurs care va selecta instituția responsabilă de măsurarea cotelor de audiență și a celor de piață în perioada 2024-2029, după cum urmează:

 

  1. „A.Video-Content” SRL, fondatorul serviciului de televiziune „Cinema 1”;
  2. „General Media Group Corp” SRL, fondatorul serviciului de televiziune „Prime”;
  3. ÎCS „PRO Digital” SRL, fondatorul serviciului de televiziune „PRO TV Chișinău”;
  4. ICS „Reforma Art” SRL, fondatorul serviciului de televiziune „Jurnal TV”;
  5. IP Compania „Teleradio-Moldova”, fondatorul serviciului de televiziune „Moldova 1”;
  6. Asociația Obștească „Media Alternativă”, fondatorul serviciului de televiziune „TV 8”;
  7. „Nova TV-Grup” SRL;
  8. „Casa Media Corp” SRL;
  9. „Sales Platform” SRL.

 

Candidaturile celor 9 membri au fost selectate din rândul furnizorilor de servicii media de televiziune care figurează pe primele 6 poziții după rezultatele de audiență (potrivit actualei instituții specializate în măsurarea cotelor de audiență și a cotelor de piață) pentru trimestrul I 2023 și, respectiv, din partea distribuitorilor de publicitate care sunt beneficiari ai rezultatelor actualului sistem de măsurare și figurează pe primele 3 poziții după volumul de inventar (wGRP) achiziționat pentru trimestrul I 2023.

 

La fel, au fost desemnați 2 membri-observatori din rândul angajaților CA care nu vor avea drept de vot în cadrul Comisiei – Sergiu Martin, șeful Direcției Licențiere furnizori și Grigore Chițanu, șeful Secției juridice.

 

Prima ședință a fost convocată pentru data de 23 august, ora 10.00, în cadrul acesteia urmând să fie aleși președintele și secretarul Comisiei de concurs.

 

Pe 24 iulie 2023, CA a adresat furnizorilor de servicii media și distribuitorilor de publicitate invitația să desemneze candidaturile pentru constituirea Comisiei de concurs pentru inițierea și desfășurarea concursului privind selectarea instituției specializate în măsurarea cotelor de audiență și a cotelor de piață în perioada 2024-2029. Până pe 7 august 2023, aceștia urmau să înainteze în unanimitate candidaturile membrilor. În lipsa propunerilor respective, CA a numit membrii în Comisie în baza informațiilor oferite de actuala instituție specializată în măsurarea cotelor de audiență și a cotelor de piață – ÎCS „TV MR MLD” SRL.

 

 

Serviciul comunicare și relații externe