CA a examinat Raportul de monitorizare a zilelor de 18 și 19 noiembrie, când agitația electorală este interzisă

22.11.2023

Consiliul Audiovizualului a examinat raportul de monitorizare a zilelor de sâmbăta și duminică – ziua alegerilor locale generale pentru turul II, când agitația electorală a fost interzisă.

 

Au fost supuse controlului 12 servicii de televiziune care sunt incluse în lista „must carry”, sunt generaliste, au declarat că reflectă campania electorală și se află în topul audiențelor.

 

Posturile Moldova-1, PRO TV Chișinău, TV8, Vocea Basarabiei TV,  TVR Moldova și TV-Găgăuzia  au difuzat pe parcursul zilei de 19 noiembrie informațiile prezentate de Misiunea Promo-Lex de Observare și Comisia Electorală Centrală despre procesul de desfășurare a alegerilor prin localități.

 

De asemenea, în ziua alegerilor, serviciile media de televiziune TVR Moldova, Vocea Basarabiei TV și PRO TV Chișinău au prezentat mesajele candidaților electorali de la Bălți, Maxim Moroșan, de la „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, care a menționat că a votat pentru un viitor mai bun și corect pentru bălțeni, iar Alexandr Petkov de la „Partidul Nostru”, într-o înregistrare video, a îndemnat alegătorii să iasă la vot pentru a decide viitorul orașului.

 

Astfel, serviciile media monitorizate nu au prezentat subiecte sau mesaje ce constituie agitație electorală.