CA a revocat dreptul postului Cotidianul TV – CTV de a utiliza slotul din Multiplexul A

26.10.2023

Membrii Consiliului Audiovizualului au revocat, cu unanimitate de voturi, dreptul fondatorului postului Cotidianul TV – CTV, AO „PEOPLE FOR FREE MEDIA”, de utilizare a slotului din Multiplexul A, în ultima ședință publică.

 

Decizia a fost luată ca urmare a lipsei de activitate a serviciului media Cotidianul TV – CTV și a solicitării din partea Î.S. „Radiocomunicații” de revocare a dreptului de difuzare prin rețeaua de comunicații electronice în sistemul digital terestru de televiziune prin Multiplexul A, acordat postului în martie 2023.

 

În septembrie a.c., furnizorul serviciului de televiziune Cotidianul TV – CTV a fost sancționat cu o amendă în mărime de 15 000 de lei pentru întreruperea nemotivată a activității pentru o perioadă mai mare de 10 zile.

 

Conform prevederile art. 251 alin. (8) din Codul serviciilor media audiovizuale, furnizorii de servicii media care au câștigat dreptul de a utiliza un slot din multiplex au obligația să difuzeze serviciile media audiovizuale prin intermediul slotului în termen de maxim o lună de la data adoptării deciziei CA prin care le-a fost acordat dreptul de utilizare a slotului. În cazul în care difuzarea nu a început în termenul respectiv, CA poate revoca dreptul furnizorului de servicii media de utilizare a slotului din multiplex.

 

În ședința din 27 octombrie, CA urmează să examineze subiectul cu privire la anunțarea concursului pentru acordarea dreptului de utilizare a sloturilor disponibile din Multiplexul A.