CA a sancționat „10 TV” cu amendă de 17.000 de lei

09.12.2022

Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat  rezultatele monitorizării serviciului media audiovizual de televiziune „10 TV”, la capitolul respectării Concepției generale a serviciului de programe, ca urmare a autosesizării membrului Consiliului Audiovizualului, Orest Dabija.

 

Monitorizarea a cuprins perioada 12-18 noiembrie 2022, iar rezultatele au atestat devieri de la Concepția generală a serviciului de programe.

 

Astfel, serviciul media audiovizual de televiziune „10 TV” a difuzat un volum mai mare de programe audiovizuale din România, în detrimentul programelor audiovizuale locale. De asemenea, nu a fost respectat procentul rezervat operelor audiovizuale europene, programelor informative și analitice, al celor educaționale și culturale, fapt care a dus la majorarea volumului la categoria „Filme”, unde furnizorul de servicii media audiovizuale a indicat 0%.

 

Pentru nerespectarea Concepției generale a serviciului de programe, Consiliul Audiovizualului a sancționat serviciul media audiovizual de televiziune „10 TV” cu amendă de 17.000 de lei.

 

Serviciul Comunicare și relații externe