CA A SANCȚIONAT „BRAVO TV” CU 18.000 DE LEI ȘI „STEEL TRADING GROUP” SRL CU 19.000 DE LEI

29.07.2022

Consiliul Audiovizualului a examinat, în ședința de astăzi, 29 iulie 2022, rezultatele controlului referitor la activitatea serviciului media audiovizual de televiziune „Bravo TV”, în contextul prevederilor Condițiilor licenței de emisie, urmare a autosesizării membrului Consiliului Audiovizualului, Ruslan Mihalevschi.

 

Prin Decizia nr. 109 din 08 aprilie 2022, CA a admis demersul „Bravo TV” de suspendare, pentru o perioadă de 2 luni, a licenței de emisie. La expirarea termenului, furnizorul de servicii media avea obligația de a informa Consiliul Audiovizualuluidespre reluarea emisiei.Notificarea „BRAVO TV” SRL despre lipsa activității a fost recepționată abia după autosesizarea membrului Ruslan Mihalevschi.

 

Astfel, datele controlului au atestat că furnizorul de servicii media audiovizuale „BRAVO TV” SRL urma să reia activitatea serviciului media audiovizual de televiziune „Bravo TV” începând cu data de 08 iunie 2022, ceea ce nu s-a întâmplat. Drept urmare, Consiliul Audiovizualului a sancționat cu 18.000 de lei serviciul media audiovizual de televiziune „Bravo TV”, pentru întreruperea nemotivată a activității pentru o perioadă mai mare de 10 zile pe parcursul unui an calendaristic, și i-a acordat un termen de 30 de zile pentru înlăturarea deficiențelor.

 

Tot în cadrul ședinței, Consiliul Audiovizualului, urmare a controlului efectuat în s. Petrunea (r-nul Glodeni), a identificat activitate de retransmisiune de către „Steel Trading Group” SRLa posturilor de televiziune fără actul permisiv  – autorizația de retransmisiune – , emis de CA. Pentru desfășurarea activității ilegale de retransmisiune a serviciilor media audiovizuale fără deținerea autorizației de retransmisiune, CA a sancționat „Steel Trading Group” SRL cu amendă de 19.000 de lei. 

 

Serviciul Comunicare și relații cu publicul