CA a semnat Declarația de la Paris a membrilor REFRAM

10.10.2022

Președinta Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, a participat la cea de-a 7-a conferință a președinților membrilor Rețelei francofone a autorităților de reglementare a mass-media (REFRAM), care s-a desfășurat la Casa UNESCO la Paris, în zilele de 6-7 octombrie 2022.

 

La finalul reuniunii, a fost adoptată o Declarație privind adaptarea reglementărilor audiovizuale la problemele și provocările ridicate de platformele online. Membrii și-au afirmat dorința de a lua parte la reflecțiile comune și la împărtășirea experienței referitoare la evoluția cadrului legal de reglementare, precum și la noile instrumente și metode puse în aplicare pentru reglementarea platformelor de conținut online.

 

Prin documentul adoptat, membrii și-au mai exprimat interesul să consolideze cooperarea și cu alte rețele, printre care Grupul autorităților europene de reglementare a serviciilor media audiovizuale (ERGA) și Platforma europeană a autorităților de reglementare (EPRA).

 

Dorind să consolideze dialogul cu marile platforme digitale, ca urmare a schimburilor care au avut loc în cadrul evenimentului cu reprezentanții Meta France, Twitter France și Google France, membrii REFRAM au solicitat platformelor să își dezvolte în continuare capacitățile de moderare a conținutului online în limba franceză și în toate limbile oficiale ale țărilor din Francofonie, pentru a-și spori eforturile de transparență asupra sistemelor lor de recomandare și publicitate, pentru a-și deschide mai mult datele către lumea academică și pentru a desemna interlocutori cu autoritățile naționale.

 

Detalii despre Conferința președinților REFRAM găsiți aici: https://www.arcom.fr/actualites/adapter-la-regulation-aux-enjeux-et-defis-des-plateformes-numeriques-suivez-la-conference-des-presidents-du-refram