CA inițiază consultări publice privind Metodologia de monitorizare a conținuturilor electorale

30.04.2024

Consiliul Audiovizualului anunță inițierea consultărilor publice cu privire la Metodologia de monitorizare a conținuturilor audiovizuale cu caracter electoral.

 

Propunerile vor fi prezentate până pe 27 mai 2024, la adresa de e-mail [email protected], prin poștă sau la sediul CA.

 

Metodologia va ajuta la supravegherea respectării regulilor în alegeri de către furnizorii de servicii media. Documentul va mai servi drept suport la determinarea măsurii în care conținuturile audiovizuale monitorizate corespund rigorilor juridice și angajamentelor asumate prin Declarația politicii editoriale a furnizorilor de servicii media în reflectarea alegerilor și a referendumurilor.

 

Pentru evaluarea programelor de știri și actualități, a emisiunilor de informare electorală, emisiunilor de promovare electorală, a dezbaterilor electorale, a programelor de publicitate electorală, a emisiunilor de autor, investigațiilor jurnalistice, emisiunilor de arhivă și a celor de satiră/umor se vor folosi un șir de indicatori cantitativi și calitativi specifici.

 

Metodologia presupune utilizarea unei fișe de monitorizare, analiza și interpretarea datelor și elaborarea raportului de monitorizare.