CA lansează procesul de selectare a instituției specializate în măsurarea cotelor de audiență

31.03.2023

Consiliul Audiovizualului (CA) anunță despre inițierea elaborării proiectului Regulamentului privind organizarea concursului pentru selectarea instituției specializate pentru măsurarea cotelor de audiență în perioada 2024 – 2029. O decizie în acest sens a fost votată în ședința publică a membrilor CA de astăzi.

 

Amintim că vinerea trecută, în cadrul discuțiilor publice asupra eficientizării și reglementării instrumentelor și a metodologiilor de cercetare a pieței de televiziune, organizate de comisia parlamentară de profil, reprezentanții posturilor de televiziune au solicitat asigurarea unei transparențe maxime în procesului de organizare a concursului. Ei au pus accent pe lărgirea eșantionului de cercetare și atragerea unei companii internaționale pentru auditarea măsurătorului selectat.

 

Președinta Consiliul Audiovizualului, Liliana Vițu, a dat asigurări în cadrul evenimentului că, la elaborarea Caietului de sarcini și a Regulamentului privind selectarea instituției, va fi atras un expert internațional, astfel încât procesul să fie cât mai credibil. La fel, președinta CA a subliniat faptul că transparența maximă a procesului, va fi asigurată prin organizarea consultărilor publice la fiecare etapă a acestuia.

 

Potrivit prevederilor art. 30 alin. (2) și (3) din Codul serviciilor media audiovizuale, CA inițiază concursul pentru selectarea instituției specializate pentru măsurarea cotelor de audiență și aprobă regulamentul de organizare a concursului care asigură un proces de achiziții deschis şi transparent, în conformitate cu standardele şi uzanțele internaționale din domeniu.

 

 

Serviciul comunicare și relații externe