CA obține câștig într-un dosar cu N4 ce vizează lipsa dublării sau sonorizării în limba română a filmelor pentru copii

21.04.2023

Consiliului Audiovizualului (CA) a obținut câștig de cauză în prima instanță față de postul N4, care a fost avertizat public pentru lipsa dublării sau sonorizării în limba română a filmelor pentru copii.

 

N4 a difuzat filmele pentru copii în limba rusă „Садко”, „Синдбад, пираты семи штормов” și „Волки и овцы” care au fost subtitrate în limba română, iar conform prevederilor legislației, acestea trebuie dublate sau sonorizate în limba română. Astfel, CA a sancționat furnizorul cu o avertizare publică. Prin aceeași decizie din 02 martie 2022, postul TV a mai primit o avertizare publică pentru insuficiența de programe locale.

 

Monitorizarea din oficiu a inclus furnizorii care au comis abateri ale prevederilor menționate, pe parcursul anului 2021.

 

Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a respins pe 12 aprilie 2023, drept neîntemeiată, cererea înaintată de SRL „Selectcanal-TV”, fondatoarea serviciului media audiovizual „N4”, prin care a solicitat anularea  avertizării publice pentru lipsa dublărilor în limba română.

 

 

Serviciul comunicare și relații externe