Consiliul Audiovizualului invită la consultări publice privind proiectul Regulamentului pentru organizarea concursului de selectare a instituției specializate pentru măsurarea cotelor de audiență

07.04.2023

Consiliul Audiovizualului (CA) invită pe 12 aprilie la ora 11:00 furnizorii de servicii media audiovizuale și distribuitorii de publicitate la consultări publice online asupra proiectului Regulamentului pentru organizarea concursului de selectare a instituției specializate în măsurarea cotelor de audiență în perioada 2024–2029. Proiectul Regulamentului poate fi consultat în anexă.

 

Decizia de a iniția consultări publice a fost aprobată de membrii CA în cadrul ședinței de azi.

 

Persoanele interesate să participe la consultările publice, sunt invitate să își confirme participarea la adresa de e-mail [email protected], în vederea primirii linkului de acces.

 

Art. 30 alin. (2) și (3) din Codul serviciilor media audiovizuale prevede că inițierea concursului pentru selectarea instituției specializate pentru măsurarea cotelor de audiență și aprobarea regulamentului de organizare a concursului revine CA.

 

Amintim că pe data de 24 martie 2023, în cadrul discuțiilor publice asupra eficientizării și reglementării instrumentelor și a metodologiilor de cercetare a pieței de televiziune, organizate de comisia parlamentară de profil, reprezentanții posturilor de televiziune au solicitat asigurarea unei transparențe maxime în procesului de organizare a concursului, atragerea unei companii internaționale pentru auditarea măsurătorului selectat și a unui expert internațional la elaborarea Caietului de sarcini și a Regulamentului privind selectarea instituției.

 

 

Serviciul comunicare și relații externe

Proiectul REGULAMENTULUI privind organizarea concursului pentru selectarea instituției specializate pentru măsurarea cotelor de audiență și a cotelor de piață în perioada 2024 – 2029