CONSILIUL AUDIOVIZUALULUI RECOMANDĂ FURNIZORILOR MEDIA DIFUZAREA MESAJELOR DE INTERES PUBLIC PE PERIOADA PANDEMIEI COVID-19

27.01.2022

În contextul pandemiei COVID-19 și a agravării situației epidemiologice din țară, precum și a procesului național lent de vaccinare, Consiliul Audiovizualului a susținut astăzi, 26 ianuarie 2022, demersul Ministerului Sănătății al Republicii Moldova și recomandă furnizorilor de servicii media audiovizuale să difuzeze după blocurile publicitare unul dintre următoarele mesaje de interes public:

 

  1. Vaccinează-te împotriva COVID-19 pentru a te proteja de formele grave ale bolii și spitalizare. Mergi la oricare centru de vaccinare sau contactează medicul de familie.
  2. Pentru a te proteja de COVID-19 poartă corect masca în transportul public, magazine și spații închise. Masca trebuie să acopere nasul și gura.
  3. În contextul pandemiei, evită locurile aglomerate și cu risc sporit de infectare. Respectă măsurile de siguranță, protejează-te pe tine și pe cei dragi de infectare și posibilele urmări grave ale COVID-19.

 

Mesajele de interes public vor fi difuzate alternativ pe parcursul unei zile, câte un mesaj inserat la sfârșitul unuia dintre blocurile publicitare din cadrul fiecărei ore date din intervalul orar 06:00-22:00.

 

Serviciul Comunicare și relații cu publicul