CONSILIUL EUROPEI ȘI CONSILIUL AUDIOVIZUALULUI AU ABORDAT MODALITĂȚILE DE COMBATERE A DEZINFORMĂRII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

01.04.2022
Pe data de 24 martie 2022, proiectul Consiliului Europei „Susținerea pluralismului media și a libertății de exprimare în Republica Moldova” a desfășurat un atelier de lucru pentru membrii autorității naționale de reglementare a audiovizualului cu privire la aplicarea abordărilor europene în domeniul combaterii dezinformării.
Atelierul a reunit membrii și personalul Consiliului Audiovizualului, care au informat despre provocările-cheie în monitorizarea și reglementarea dezinformării identificate la nivel național în rândul furnizorilor de servicii media, în special în contextul stării de urgență instituită în Republica Moldova.
Discuțiile s-au concentrat și pe procesul de reglementare și elaborare a politicilor privind dezordinea informațională, în conformitate cu standardele și practicile UE și ale Consiliului Europei. În plus, coordonatorul pentru afaceri europene de la Oficiul Consiliului Slovac pentru Radiodifuziune și Retransmisie a oferit Consiliului Audiovizualului o nouă perspectivă asupra activităților desfășurate la nivel național de autoritatea de reglementare slovacă privind combaterea dezinformării.
Atelierul de lucru online a fost organizat în cadrul proiectului Consiliului Europei „Susținerea pluralismului media și a libertății de exprimare în Republica Moldova”, care face parte din Planul de acțiune al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021-2024.

 

Sursa: Consiliul Europei și Consiliul Audiovizualului au abordat modalitățile de combatere a dezinformării în Republica Moldova