Distribuitorul „TV SAT” SRL sancționat cu 20 000 de lei pentru nerespectarea cotei de servicii în limba română și a listei must carry

08.07.2024

Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat în ședința din vinerea trecută distribuitorul de servicii media „TV SAT” SRL, pentru nerespectarea cotei de 50% de servicii media de televiziune în limba română și servicii de televiziune cu subtitrare/dublare în limba română retransmise. O altă încălcare a ținut de obligația de a retransmite mai multe servicii media audiovizuale de televiziune din Lista serviciilor media audiovizuale „must carry”. Suma totală a amenzilor aplicate a fost de 20 000 de lei.

 

În rezultatul examinării actelor de constatare și a documentelor prezente la dosar, s-au atestat următoarele:

  • nu a fost respectată cota de 50% de servicii media de televiziune în limba română și servicii de televiziune cu subtitrare/dublare în limba română retransmise pentru localitățile mun. Orhei, s. Răuțel (r-nul Fălești), or. Drochia (r-nul Drochia), mun. Edineț, mun. Chișinău, sect. Ciocana (mun. Chișinău), or. Ceadâr-Lunga (UTA Găgăuzia), s. Puhoi (r-nul Ialoveni);
  • nu au fost retransmise mai multe servicii media audiovizuale de televiziune din Lista serviciilor media audiovizuale „must carry”, aprobată prin Decizia nr. 60 din 01.03.2024, în localitățile s. Răuțel (r-nul Fălești), Ceadâr-Lunga (UTA Găgăuzia), s. Puhoi (r-nul Ialoveni).

 

Precizăm că distribuitorul a mai fost sancționat anterior pentru încălcări similare. Astfel, prin Decizia CA nr. 281 din 15.09.2023, „TV SAT” SRL a fost sancționată cu amendă în mărime de 5 000 de lei pentru încălcarea repetată a prevederilor art. 55 alin. (3) lit. a) din CSMA (cota de 50% de servicii media de televiziune în limba română și servicii de televiziune cu subtitrare/dublare în limba română retransmise), iar  prin Decizia CA nr. 281 din 15.09.2023, „TV SAT” SRL a fost sancționată cu amendă în mărime de 5 000 de lei pentru nerespectarea repetată a obligației de retransmisiune a serviciilor de televiziune „must carry”, prevăzută la art. 55 alin. (2) lit. b) din CSMA.