Doi furnizori de servicii media amendați cu 10 000 de lei pentru că și-au schimbat asociații fără acordul CA

20.11.2023

Furnizorii REAL RADIO SRL și MEDIA CONTENT DISTRIBUTION SRL au fost sancționați cu câte 5 000 de lei, în ședința de vineri a Consiliului Audiovizualului, pentru modificări în datele de identificare ale acționarilor și ale asociaților fără acordul CA.

 

Pe 18 septembrie 2023, Agenția Servicii Publice a înregistrat schimbări în actele de constituire privind substituirea asociatului REAL RADIO SRL, iar pe 19 septembrie 2023 – în actele MEDIA CONTENT DISTRIBUTION SRL.

 

Furnizorii de servicii media au confirmat modificarea fondatorilor, fără a primi acordul CA.  Astfel, unic asociat al REAL RADIO SRL a devenit Elena Cudinova-Ghilescu, iar al MEDIA CONTENT DISTRIBUTION SRL – Vitalii Lients.

 

Astfel, nu au fost respectate prevederile licenței de emisie, prin modificări în documentele și în datele declarate referitoare la acționari şi asociați, fără acordul CA, cu încălcarea art. 25 alin. (5) din Codul serviciilor media audiovizuale, care prevede că furnizorii de servicii media au obligația să solicite în scris acordul CA pentru orice modificare în aceste acte.