Prezentarea Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități

21.12.2021
Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Moldova a prezentat azi recomandările Raportului alternativ privind implementarea Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

În deschiderea evenimentului, membra Consiliului Audiovizualului, Tatiana Crestenco, a subliniat că sunt mai bine de 10 ani de când Republica Moldova s-a aliniat la standardele Organizației Națiunilor Unite, ratificând Convenția privind drepturile persoanelor cu dizabilități, asumându-și astfel angajamentul să asigure respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, inclusiv prin incluziune.

 

“Evident, au fost înregistrate reușite, pe alocuri nereușite, ceea ce prezumă că noi ca societate trebuie să fim mai receptivi și să ne conjugăm eforturile în acest domeniu. Îmbucurător este faptul că Republica Moldova, la 4 noiembrie 2021, a ratificat Protocolul opțional la Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități. Reieșind din prevederile Codului serviciilor media audiovizuale, persoanele cu dizabilități de văz sau auz au dreptul la servicii media audiovizuale. Având în vedere că suntem la început de mandat și că lucrăm asupra planului de activitate, în acest sens, vă garantăm că CA va analiza situația la acest capitol, va aproba reglementări în vederea asigurării dreptului de acces la servicii media audiovizuale, și, indubitabil, va ține cont de constatările și recomandările prezentate astăzi de reprezentanții organizațiilor pentru persoane cu dizabilități,” a mai declarat Tatiana Crestenco.

Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din R. Moldova.

 

Serviciul Comunicare și relații cu publicul