CA INIȚIAZĂ CONSULTĂRI PUBLICE ÎN VEDEREA APROBĂRII LISTEI EVENIMENTELOR DE IMPORTANȚĂ MAJORĂ

24.01.2022
Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale inițiază consultări publice pentru aprobarea Listei evenimentelor de importanță majoră.

Astfel, în conformitate cu dispozițiile art. 20 alin. (3) din Codul serviciilor media audiovizuale, Consiliul Audiovizualului aprobă Lista evenimentelor de importanță majoră. Astfel, un eveniment de importanță majoră este considerat a fi de interes major pentru o parte semnificativă a populației, desfășurat de un organizator de evenimente care deține dreptul legal de a comercializa drepturile aferente evenimentului respectiv. Evenimentele de importanță majoră pot fi difuzate în exclusivitate în cadrul serviciilor de televiziune ale furnizorilor de servicii media care dețin dreptul de a transmite evenimentul de importanță majoră în direct sau decalat, integral ori parțial.

 

În cadrul ședinței publice din 19 ianuarie 2022, Consiliul Audiovizualului a propus spre consultări publice următoarea listă a evenimentelor de importantă majoră:

 

1. Campionatul european de fotbal și jocurile de calificare ale echipei naționale a Republicii Moldova la acest campionat;

2. Jocurile Olimpice de Iarnă și de Vară;

3. Campionatul mondial de fotbal și jocurile de calificare ale echipei naționale a Republicii Moldova la acest campionat;

4. Concursul Internațional de muzică „Eurovision”.

 

În acest context, Consiliul Audiovizualului va recepționa, până la data de 03 februarie 2022, la adresa electronică [email protected],  propunerile cu privire la lista evenimentelor de importanță majoră care urmează să fie aprobată de autoritatea audiovizuală.

 

Serviciul Comunicare și relații cu publicul