APEL CĂTRE FURNIZORII DE SERVICII MEDIA AUDIOVIZUALI ÎN CONTEXTUL SĂPTĂMÂNII MEMORIEI HOLOCAUSTULUI

26.01.2022

Consiliul Audiovizualului recomandă furnizorilor de servicii media audiovizuali să se alăture Campaniei internaționale #WeRemember, consacrată Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului, prin mediatizarea evenimentelor organizate de către Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Agenția Relații Interetnice, în parteneriat cu Comunitatea Evreiască și Comunitatea Romilor din Republica Moldova.

Săptămâna Memoriei Holocaustului este marcată în Republica Moldova cu acțiuni care vin să sensibilizeze tinerii privind importanța promovării toleranței interetnice, a dialogului intercultural, prevenirii și combaterii rasismului, antisemitismului și altor forme de intoleranță.

 

În temeiul Hotărârii Parlamentului Republicii Moldova nr. 210/2015 cu referire la instituirea zilei de comemorare a victimelor Holocaustului și ale prevederilor Planului de acțiuni pentru anii 2021-2024 privind promovarea memoriei Holocaustului și culturii toleranței în vederea combaterii rasismului, antisemitismului, xenofobiei și altor forme de intoleranță, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 980/2020, în perioada 24-30 ianuarie 2022, se va desfășura Săptămâna Memoriei Holocaustului, în cadrul căreia, anual, pe 27 ianuarie este consemnată Ziua Internațională de comemorare a victimelor Holocaustului.

 

Serviciul Comunicare și relații cu publicul