Membra CA, Larisa Turea, critic de teatru și cinema, în juriul Festivalului Filmului Francez, ediția 2023

10.01.2023

Cinefilii din Republica Moldova se pot bucura de vizionarea unor remarcabile filme francofone în cadrul Festivalului cu genericul MyFrenchFilmFestival, desfășurat între 13 ianuarie și 13 februarie a.c.

 

Din Juriul Presei Internaționale face parte și doamna Larisa Turea, membra Consiliului Audiovizualului, singura jurnalistă din Estul Europei, desemnată în această calitate de organizatorii evenimentului, Unifrance, organismul ce promovează cinematografia și audiovizualul francez în plan international.

 

În competiție concurează 10 scurtmetraje și 10 lungmetraje; în afara competiției sunt filme de patrimoniu și de larg interes public, acoperind o diversitate de stiluri și genuri: comedii, filme romantice, drame, documentare, animație, filme de patrimoniu. Toate peliculele sunt subtitrate în 12 limbi – engleză, ucraineană, română, portugheză, rusă ș.a.

 

MyFrenchFilmFestival este un concept inovator realizat pentru a prezenta noua generație de regizori de limbă franceză și pentru a oferi utilizatorilor de internet din întreaga lume șansa de a descoperi o selecție de lungmetraje și scurtmetraje prezentate la festivaluri internaționale importante.

 

Spectatorii pot viziona și vota pentru filmele preferate pe site-ul Festivalului www.myfrenchfilmfestival.com și pe alte peste 70 de platforme.

 

 

Serviciul comunicare și relații externe