MEMBRII CONSILIULUI AUDIOVIZUALULUI AU AVUT O ÎNTREVEDERE CU MEMBRII CONSILIULUI PENTRU EGALITATE

26.07.2022
Președinta Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, însoțită de vicepreședinta Aneta Gonța și membrii Larisa Turea, Ruslan Mihalevschi și Orest Dabija, a avut o întrevedere, la sediul Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității (CPEDAE), cu președintele instituției Ian Feldman și membrii CPEDAE.
Membrii CA au discutat cu membrii Consiliului pentru egalitate despre felul în care cele două instituții pot colabora pentru a încuraja jurnaliștii să se abțină de la orice formă de intoleranță în materialele lor. Astfel, cele două instituții pot contribui la dezvoltarea unei societăți incluzive, în care oamenii își realizează drepturile și libertățile, indiferent de particularitățile individuale.
Președintele Consiliului pentru egalitate, Ian Feldman, a trecut în revistă cele mai importante constatări ale studiului privind percepțiile și atitudinile față de egalitate în Republica Moldova, subiect de interes pentru ambele instituții în stabilirea obiectivelor de prevenire a discriminării, instigării la ură și discriminare și discursului de ură, inclusiv prin sursele mass-media.

Detalii: egalitate.md

 

Serviciul Comunicare și relații cu publicul