PREȘEDINTA LILIANA VIȚU ȘI MEMBRUL RUSLAN MIHALEVSCHI AU PARTICIPAT LA CEA DE-A 55-A REUNIUNE EPRA

20.05.2022

Reuniunea Platformei europene a autorităților de reglementare EPRA a avut loc la Anvers, în perioada 11-13 mai 2022. Evenimentul găzduit de VRM, autoritatea flamandă de reglementare a audiovizualului din Belgia, a reunit aproximativ 160 de delegați ai 52 de autorități membre, observatori permanenți și experți media. Discuțiile s-au axat pe aspecte legate de reglementarea media audiovizuală în Europa.

 

Liliana Vițu și Ruslan Mihalevschi au avut un schimb de opinii cu președinta Consiliului Național al Radiodifuziunii TV și Radio din Ucraina, Olha Herasymiuk, cu reprezentanții autorităților de reglementare din România, Georgia, Letonia, Montenegro, precum și cu experți ai Consiliului Europei.

La sesiunea plenară EPRA au venit cu prezentări observatorii permanenți ai organizației – OSCE-RFoM, Comisia Europeană, Consiliul Europei și Observatorul European al Audiovizualului, și ERGA.

 

La eveniment au fost abordate problemele în reglementarea legată de minori și publicitate, mediul digital, libertatea presei și dezinformarea în timp de conflict, precum și modul în care autoritățile de reglementare media se pregătesc pentru schimbare, adaptându-și misiunile, structura, procesele de lucru și mentalitatea la mediul digital și reglementarea platformelor de partajare video.