Ren Moldova sancționat repetat, cu 18 000 lei, pentru insuficiență de programe locale în limba română

06.03.2023

Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat în ședința din 3 martie, cu unanimitate de voturi, postul TV „Ren Moldova”, pentru că a realizat mai puține programe locale în limba română decât este prevăzut la art.4 alin (7) al Codului serviciilor media audiovizuale (CSMA).

 

Ținând cont de faptul că furnizorul trebuia să realizeze cel puțin 80% din programele locale în limba română, iar în fapt a realizat aproximativ 40%, membrii CA au decis să-l amendeze cu 18 000 lei.

 

„TELEPROIECT” SRL, fondatorul serviciului media audiovizual de televiziune „REN MOLDOVA”, a mai fost sancționat, în decembrie anul trecut, pentru o încălcare de același fel, cu o amendă de 15 000 de lei.

 

Sancțiunile pentru nerespectarea prevederilor CSMA se aplică gradual, suma amenzilor crescând cu fiecare treaptă. Pentru următoare încălcări ale acelorași prevederi, amenda poate ajunge până la 30 000 lei. Pentru nerespectarea ulterioară a prevederilor, CA poate suspenda licența de emisie a postului. De asemenea, suspendarea dreptul de a difuza comunicări comerciale poate fi aplicată ca sancțiune complementară.

 

 

Serviciul comunicare și relații externe