TV BOX SRL amendat cu 15 000 de lei pentru transmisiunea serviciului media audiovizual „Moldova Europeană” fără licență de emisie

27.10.2023

Consiliul Audiovizualului a sancționat, în ședința de azi, distribuitorul TV BOX SRL cu 15 000 de lei pentru transmisiunea serviciului media „Moldova Europeană” fără licență de emisie.

 

Pe 18 octombrie 2023, în grila de programe a distribuitorului, prin rețelele StarNet, a fost atestată difuzarea unui serviciu de televiziune cu denumirea „Moldova Europeană”.

 

Ca urmare a controlului inițiat de autoritatea de reglementare pe 20 octombrie, distribuitorul a fost solicitate să prezinte informații referitor la perioada în care a fost retransmis serviciul de televiziune, sursa și modalitatea livrării tehnice a semnalului, adresa fizică de pe care a fost preluat semnalul și copiile autentificate ale contractului și/sau acordului adițional care ar confirma dreptul de a retransmite postul respectiv. TV BOX SRL a comunicat că „nu a contractat în mod oficial acest flux de conținut”, justificând difuzarea prin producerea unei serii de „erori tehnice care au contribuit la redirecționarea neintenționată a fluxului către IP adrese externe”.

 

Potrivit prevederilor Codului serviciilor media audiovizuale, furnizarea serviciului media audiovizual se realizează în baza licenței de emisie, eliberate de CA, iar pentru postul „Moldova Europeană” licență de emisie nu a fost acordată.