Vicepreședinta CA, Aneta Gonța, a participat la reuniunea Rețelei francofone a autorităților de reglementare a mass-media dedicată reglementării serviciilor digitale

02.05.2024

Săptămâna trecută, vicepreședinta Consiliului Audiovizualului, Aneta Gonța, a participat la reuniunea REFRAM, organizată în comun cu Rețeaua organismelor africane de reglementare a comunicațiilor RIARC, la Abidjan, Coasta de Fildeș.

 

Cele două rețele ale autorităților de reglementare au pus în discuție tema reglementării serviciilor digitale, și anume construirea unui dialog consolidat între autoritățile de reglementare și principalele platforme online pe continentul african și în spațiul francofon.

 

Participanții au subliniat necesitatea adaptării reglementării sectorului audiovizual la provocările generate de platformele online, precum dialogul la nivel înalt, structurat și permanent cu platformele online.

 

La finalul reuniunii, membrii REFRAM și RIARC, pe de o parte, și reprezentanții principalelor platforme online, pe de altă parte, au semnat Declarația de la Abidjan și un protocol de angajament voluntar, pentru a transpune în practică cele convenite în cadrul sesiunilor de lucru.

 

La eveniment au participat atât reprezentanți ai instituțiilor de reglementare, membre ale celor două rețele, cât și experți internaționali, delegați ai organizațiilor internaționale – OIF, UNESCO, ERGA și ai principalelor platforme online – Google, Meta, TikTok, X.

 

Poza: REFRAM