Vicepreședinta CA, Aneta Gonța, la o nouă reuniune a Biroului Comitetului director pentru mass-media și societatea informațională

20.05.2024

Vicepreședinta Consiliului Audiovizualului, Aneta Gonța, a participat la cea de-a 26 reuniune a Biroului Comitetului director pentru mass-media și societatea informațională (CDMSI) al Consiliului Europei, care a avut loc pe 17 mai.

 

Membrii Biroului au discutat despre etapele procesului de elaborare a diferitelor documente de Comitetele de experți, au făcut schimb de opinii cu privire la alte produse din termenii de referință, precum și au împărtășit ultimele evoluții de țară în domeniul libertății de exprimare. O atenție deosebită a fost acordată și Campaniei Consiliului Europei pentru siguranța jurnaliștilor, mai multe state-membre fiind deja antrenate activ în evenimentele Campaniei.

 

La fel, membrii Biroului au pus în discuție temele următoarei ședințe plenare a Comitetului, la care participă toate statele membre, ce va avea loc între 18 și 20 iunie 2024, propunând mai multe subiecte pentru ordinea de zi.

 

Nu în ultimul rând, au fost abordate evoluțiile în domeniul mass-media și al libertății de exprimare pe plan pan-european, cu accent pe adoptarea Regulamentului privind libertatea mass-media la nivelul Uniunii Europene (EMFA).

 

Ședințele Biroului CDMSI, la care participă cei șapte membri aleși din Republica Moldova, Serbia, Estonia, Elveția, Grecia, Bosnia și Herțegovina și Regatul Țărilor de Jos, au loc de două ori pe an, următoarea fiind fixată pentru 31 octombrie 2024.