„Vocea Media” și „Nika TV Media” sancționate pentru modificări în structura asociaților fără acordul CA

10.02.2023

Consiliul Audiovizualului a sancționat „Vocea Media” SRL cu 10 000 lei și „Nika TV Media” SRL cu 5 000 lei pentru modificări în structura asociaților fără a primi acordul prealabil al CA.

 

Ca urmare a controlului efectuat asupra activității furnizorilor de servicii media audiovizuale „Vocea Media” SRL și „Nika TV Media” SRL, s-au constat încălcări ale prevederilor art. 25 alin. (5) din Codul serviciilor media audiovizuale, prin care furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația să solicite în scris acordul Consiliului pentru orice modificare în documentele şi în datele declarate prevăzute la licența de emisie.

 

Modificările în datele privind acționarii „Vocea Media” SRL au vizat excluderea unui asociat, prin care unic asociat a devenit Valentina Ursu, care anterior deținea o cotă de 50%.

 

„Vocea Media” SRL a mai fost sancționată de CA cu amendă de 5 000 de lei pentru încălcări de același fel.

 

În cazul „Nika TV Media” SRL modificările în componența asociaților au fost făcute cu două săptămâni înainte de a primi acordul Consiliului Audiovizualului. Unic asociat al „Nika TV Media” SRL a devenit compania „Fox Press” SRL.

 

Prin urmare, CA a constatat încălcări ale prevederilor licenței de emisie, prin efectuarea de modificări în documentele şi în datele declarate referitoare la datele de identificare ale acționarilor fără acordul Consiliului.

 

Serviciul comunicare și relații externe